Max Grand De Luxe Steak Burger, (5/7)

Posted by on 9 juni, 2012

På tal om Max så fortsätter deras triumfartade Grand De Luxe-svit. Precis som Fast Food Lovers har även Bisonburgers testat den nya Grand De Luxe Steak-burgaren. Hos vår bloggkollega får burgaren ett ganska blandat omdöme som landar i godkänd. Jag är benägen att hålla med. Det här är en habil burgare helt enkelt. Den gör ingen besviken samtidigt som den inte sticker ut på samma sätt som Umami-burgaren i serien (läs när vi besökte Max provkök och testade umami-burgaren vid premiären). Steak-burgaren kommer bland annat med rödlök som pålägg. Trots rödlökens allmänna popularitet som ingrediens i nästan varenda färdigförpackad Ica-sallad du kan tänka dig är det ett tillägg som lätt går överstyr och tar över. Helt plötsligt smakar ALLT rödlök. Men så är inte fallet med Steak-burgaren vilket jag ger en eloge till Max för. Istället balanseras den ganska distinkta löksmaken upp mot de andra för burgaren unika ingredienserna; bearnaise-såsen samt steak-såsen. Den senare känns som en ganska ordinär men godkänd bbq-sås. Brödet var det traditionella hamburgerbrödet med sesamfrön. Här hade jag gärna provat med umami-burgarens bröd alternativt frisco-brödet vilket jag tror jag ska fråga efter om jag väljer att äta den igen.

Max Grand De Luxe Steak Burger

Sammanfattningsvis så tycker jag att Max är duktiga på att utveckla sitt Grand De Luxe-koncept med helt unika burgare och smaker. Premiumburgaren är här för att stanna vilket bekräftas just av att det kommer nya varianter hela tiden. Till skillnad från Fast Food Lovers fick vi burgarna snabbt och det var inget stök och bök i restaurangen överhuvudtaget (Max Vasagatan i Stockholm en lördag vid 12-tiden).

Max Grand De Luxe Steak får en femma i betyg inom sitt segment. Den är väl godkänd, har relativt rena och balanserade smaker samt  ger en behaglig och inte alltför tegelstensartad mättnad.

Pris: 85 kronor inkl. läsk och pommes frites.
Betyg: 5/7

Grand De Luxe Steak Burger i verkligheten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Max Grand De Luxe Steak Burger, (5/7)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*