Untitled, New York (5/7)

Posted by on 2 februari, 2012

Det har varit relativt lugnt på bisonburgers.se under hösten och vintern. Det betyder dock inte att vi har legat på latsidan. Vår resande korrespondent Caroline har bland annat varit i New York för att se vad burgarens hemland har att erbjuda. Först ut från the big apple är en fullträff utan namn.

Untitled New York

I källaren till Whitney Museum of American art, som i sig är väl värt ett besök when in New York, ligger restaurangen Untitled. Vid lunchtid är detta ställe proppat med museibesökare och folk som jobbar i närheten. Jag och mitt sällskap fick således plats i baren.

Egentligen visste jag precis vad jag ville beställa men frågade ändå servitören/bartendern vad han rekommenderade. ”Go for the untitled burger, it’s excellent!” Och så var saken biff!

Burgaren serverades med klyftpotatis, eller homefires som de kallades, lagrad cheddar, rostad tomat och grillad lök med andra ord överöstes man här med tillbehör till skillnad från restaurangen innan. Klyftpotatisen var väl egentligen inget att hänga i julgranen men burgaren, kanske på grund av sina ambitiösa tillbehör, var riktigt god. Dessutom med lagom grillat och kryddat kött samt ett bra något grövre bröd.

The Untitled Burger får en 5a även den. En något bättre än medelbra burgare med lite minuspoäng för trista ”homefries”. Trots att vi inte fick något bord utan satt i baren, mitt i beställningsrusningen, var servicen bra och trevlig.

/Caroline

Untitleds The untitled burger with roasted tomatoes , grilled onions and homefries

Bisonburgers betyg: 5/7

Pris: $13 (ca 90kr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*