Stage Bar & Kök i Hornstull, Stockholm, (4/7)

Posted by on 20 februari, 2011

Stage Bar och Kök, Hornstull

Av en slump blev det ett burgertest ikväll. Jag och en vän hamnade på Stage Bar & Kök i Hornstull, Stockholm. Det ligger på långholmsgatan 24 mittemot sushi-restaurangen Heléns Sushi. Jag har gått förbi stället många gånger men aldrig gått in då det känts som ett sunkhak i mängden. Men nu skyltade de med hamburgare utanför entrén och jag kände hur burger-suget drog mig in.

En doft av klorin slog emot oss när vi kom in i lokalen. ”Det är i alla fall rent efter gårdagens spyor” skämtade min vän. Lokalen var dock trevligare än vad den såg ut utifrån så vi beslöt oss för att stanna kvar. Servicen var oklanderlig, och speciellt den kvinnliga bartender som arbetade vi tillfället var mycket serviceinriktad och hade dessutom en konversation med några engelska gäster parallellt med att hon hade uppsyn över vårt bord. Plus i kanten för servicen.

Hur var burgaren då? Jag skulle säga att det var en helt okej och traditionell pub-burgare. Klyftpotatisen som serverades till, var också godkänd. Burgaren kom med bacon, sallad, tomat samt bostongurka vid sidan av, vilket jag tycker var ett bra inslag. Istället för traditionellt hamburgerbröd så låg burgaren på en toast, utan lock. Det fungerade hyfsat.

Jag ger burgaren en fyra, kanske mest för att servicen var hög och att de hade såna där bås med fusklädersoffor vilket jag älskar. Köttet var lite för kompakt och ”tungt” för min smak. Antagligen frysta standardburgare som de flesta kvarterskrogar serverar.

Husets burgare med bacon, dressing, tomat, bostongurka och klyftpotatis (i princip stekta potatishalvor)
Bisonburgers betyg: 4/7

Pris: cirka 119 kronor

Stage Bar och Kök, Hornstull

Stage Bar och Kök, Hornstull

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Stage Bar & Kök i Hornstull, Stockholm, (4/7)

 1. Daniel Kindmark

  ”Pris: cirka 1190 kronor”?! Anar en etta eller nolla för mycket.
  Kan bli tvungen att utforska burgarutbudet i universitetsområdet ikväll. Utsikten är dyster, kan jag säga. Visst är det märkligt att ingen lyckats etablera en riktig snabbmatsrestaurang här ute? Kundunderlaget tycks ju extremt bra.

 2. Fredrik

  Hehe, 119 ska det vara. Nu är det fixat. Och ja, vad är grejen med universitetsområdet? Värsta bästa marknaden borde det vara.

 3. Mr. Bacon

  Låter onekligen smarrigt och ser också väldigt gott ut – men får säga att jag hade blivit besviken om burgaren kom på en skriva rostebröd. Halva grejen med att äta burgare ute är att man slipper baka burgarbröd (köpta brukar vara torra och trista, tycker jag) eller nöja sig med just en skriva rostat. Priset var det dock inget fel på, och presentationen var trevlig.

  Ska bli trevligt att se vad mer ni hittar framöver! Bookmarked. 😉

 4. nilo

  Jag måste säga/varna att du nog är lite väl positiv till Stages burgare. Köttet var inte alls bra precis som du säger och att lägga en hamburgare på en skiva rostbröd är under all kritik i min bok. Tillför ingenting. Även potatisen är i tråkigaste laget. Fick inte fram definitionen på dina betyg men jag skulle nog ha tagit bort en eller ett par poäng.

  Bara en ”Second opinion”…

 5. Malin

  Hej!
  Lite tråkigt att man inte kan se hur restaurangen ser ut? I övrigt hört gott om restaurangen :-).

 6. Hamburgare Stockholm

  Hamburgare Stockholm Foodtruck (FOODTRUCK STOCKHOLM)
  Kantareller är skogens guld och kantarellerna går som en röd tråd i alla våra rätter.
  Kantarellkungen började 2012 då vi besökte marknader festivaler musikevenemang.
  September 2013 började vi med FOODTRUCK STOCKHOLM Foodtrucken rullar på gatorna varje dag där vi serverar (Lunch, middag och Catering).
  Ett axplock på ställen som vi har besökt. Vi tar hand om din fest,
  kalas ,bröllop, dop Företagsevenemang, Kick off. Vi kan även skräddarsy menyn så den passar dig och
  dina gäster perfekt. För att göra dig 100% nöjd utgår vi
  från din budget och dina önskemål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*