Cheeseburgare med bacon, The Bird, Berlin

Posted by on 22 november, 2009

Om Bisonburgers haft en betygskategori för atmosfär hade The Bird i Prenzlauer Berg i Berlin fått en klar sjua. När vi besökte restaurangen – som har en uttalad inriktning på burgare – en fredagskväll i november var det fullsatt och stimmigt vid ankomst, detta trots att stället ligger på något av en bakgata och att puben ett par dörrar bort var närmast övergiven. Efter att ha fått ett vagt löfte om att ett bord kanske kunde bli ledigt om en halvtimme lyckades vi efter ett tag arbeta oss fram till att få plats i baren, varvid vi fann det lika bra att beställa, då ingen verkade villig att röra sig ur fläcken från sina bord. Servicen var dessutom rapp, ölutbudet stort på sedvanligt tyskt manér och stämningen i lokalen helt enkelt på topp.

The Bird serverar klassiska burgare av det snitt åtminstone jag förknippar med USA, delar av personalen verkade också vara amerikansk. Rejäla portioner, egentillverkade strips och en försvarlig mängd burgare att välja mellan. Jag valde "The filthy Harry" och min flickvän en "Stingy Gonzalez", och av de två får den senare sägas ha avgått med segern, det var rejält bett i den guacamole som serverades (i menyn varnar de dock för att Stingy ibland inte serveras om de inte lyckats hitta några bra avocados den dagen). Köttet var bra, men kunde ha varit aningen bättre kryddat. Brödet påminde mig om det som McDonalds serverar till sina Egg McMuffins – och det menar jag faktiskt som beröm! – med en lite annorlunda konsistens än vanligt sesamfröbröd. De kunde dock ha varit aningen större. Salladen är inte mycket att orda om – den fanns där och gjorde sitt jobb, helt enkel.
Summa summarum: Till The Bird återvänder Bisonburgers utrikesredaktion igen. Men då bokar vi bord först.

100_0049

Cheeseburgare med bacon respektive hamburgare med guacamole, The Bird, Am Frankplatz 5, Prenzlauer Berg, Berlin

Bisonburgers betyg: 6/7 

Pris: cirka 130 kronor

Kött 5/7

Sallad 4/7

Bröd 5/7

Komposition 6/7

Smak 5/7

Service 6/7

Recensent: Daniel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Cheeseburgare med bacon, The Bird, Berlin

  1. LisaFW

    Hjälp vad jag älskar hamburgare och vad jag vill ha en precis nu. Underbart skrivet, med andra ord. Konstigt att den optimala födan inte har flera bloggar upprättade till dess ära.

  2. Daniel Åberg

    Trevligt att kunna locka till burgarcravings!
    Ja, och sorgligt att vi är så dåliga på att uppdatera här. Ska försöka bättra mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*