Laxburgare med sallad, Debaser Humlegården, Stockholm

Posted by on 6 juli, 2009
Jag vill inte enbart skylla min dåliga recensionsfrekvens hos Bisonburger på min diet, men lite är det ändå relaterat till det GI-ätande jag ägnat mig åt sedan nyår. Bröd och potatis passar väldigt illa ihop med GI, och därför har mitt burgerätande gått lite på sparlåg.
Men skam den som ger sig.
På Debasers båda uteserveringar i Stockholm finns en relativt GI-vänlig variant – laxburgare på grovt bröd med sallad, alltså utan pommes. Jag begav mig till Debaser Humlan för att testa kreationen.
Anrättningen ser vid ankomst definitivt inbjudande ut. Salladen är krispig och dressingen inte för stark utan att för den sakens skull vara mesig.
Det grova brödet är varmt och ser inbjudande ut, dock kunde det ha haft lite mer bett i smaken och visar sig innehålla mer luft än den frasiga anblicken ger sken av.
Burgaren så. Jag har verkligen inget emot lax, äter det tvärtom väldigt gärna, men ett fullgott substitut för en saftig hamburgare är det ändå inte riktigt. Sprödheten i köttet gör det närmast lite svårt att äta, det faller gärna isär när man skär i brödet och försöker spetsa lagren på gaffeln. Välstekt och gott i sig själv är dock laxköttet.
Dressingen hade dock gärna fått vara mer framträdande, nu blev måltiden en smula torr eftersom salladen endast serverades med sin olja- och vinägerdressing.
Summa summarum? Ett gott substitut för GI- och hälsofanatikern, men kanske inte för den som är ute efter en riktigt saftig burgare som ska räcka hela kvällen.
Fotnot: Laxen är i sig inget som GI-dieten kräver, tvärtom får man ju enligt GI-metoden trycka i sig ungefär hur mycket kött som helst. Det råkade bara vara så att den burgare de hade på menyn utan potatis var just laxburgaren.
Debaserhumlan

Laxburgare med sallad, Debaser Humlegården, Humlegården mot Sturegatan, Stockholm

Pris: 165 kronor

Bisonburgers betyg: 4/7

Kött 4/7
Sallad 5/7
Bröd 4/7
Komposition 4/7
Smak 4/7
Service 5/7

Recensent: Daniel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*