Hamburgare, St James Tavern, London (5/7)

Posted by on 25 september, 2008

När jag åker till London på kortresor, vilket hänt några gånger de senaste åren, inträffar alltid samma sak. Efter förrättat arbetsvärv travar jag fram och tillbaka längs Oxford Street, tar mig ner till Piccadilly Circus och kanske bort mot Leicester Square och därefter upp mot Oxford Street igen. En klassisk turistfällevandring, men vill man bara hinna uppleva lite gatumiljö och dubbeldäckarbussar innan flyget går hem så känns det ändå okej.

Problemet infinner sig när man ska äta. Går jag bara längs de ovan nämnda stråken blir det nästan utan tvekan en klassisk turistfälla jag sätter mig på.

I onsdags förra veckan var jag i det där läget. Jag ville åt en okej engelsk pub, inget fancy, men sjyst och trevligt, innan jag tog ett kvällsflyg hem. I hörnet mellan Great Windmill Street/Denman Street, bokstavligt talat bara ett stenkast norr om Piccadilly Circus, hittade jag just det i St James Tavern.

Det var en klassisk engelsk pub, ett tiotal bord, inte särskilt stort men rätt lagom. Vid halv fem var stället fullt till två tredjedelar, det gick utan problem att få ett litet bord. Beställning och betalning – även av mat – gjordes i baren, något jag kan tycka är okonstlat skönt ibland, så länge man inte måste hålla koll och hämta maten själv också, vilket inte var fallet här. Jag bestämde mig för deras Sloppy Jo Burger (japp, med den stavningen) för 8,5 pund, vilket med dagens rätt förmånliga pundkurs blev nästan exakt en jämn hundring.

Burgarens kött var saftigt om än på intet sätt någon smakexplosion. Brödet var lätt grillat, inte riktigt av den typ svenska krogar brukar använda men välvalt. Coleslawen och stripsen var inte särskilt mycket att orda om, de gjorde sitt jobb och den engelska vinägern ställdes ut som obligatorisk dressing för den hugade. Jag använde den endast sparsamt.

Vad som gjorde burgaren ovanlig, och höjde den från standardupplevelsen, var den chilikryddade bönröra som användes som topping tillsammans med salladsbladen i burgaren. En rejält positiv överraskning.

Saintjames_3

Hamburgare med chilibönröra
 Pris: cirka 100:-
Bisonburgers betyg: 5/7
Kött 4/7
Pommes frites 3/7
Bröd 4/7
Komposition 5/7
Smak 6/7
Service 5/7
Recensent: Daniel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Hamburgare, St James Tavern, London (5/7)

 1. Swedish Mike

  Tjenis!
  Jag vet inte om du redan har varit dar eller inte. Men om du inte har varit dar ska du definitivt ta och prova Ed’s Diner nasta gang du ar i London.
  De har ett par restuaranter i olika delar av centrala London. For mer info: http://www.edseasydiner.co.uk/
  Lat mig veta om du vill ha mer ideer, det finns ett antal bra/mindre bra burgerstallen runt Covent Garden etc.
  Efter att ha bott har i England sedan Jan 2000 sa har jag hittat ett antal bra burger stallen 😉
  // Mike
  http://www.freestylecookery.com

 2. Daniel

  Tack för tipset, det ska jag helt klart kolla in!

 3. rylin

  Vänta lite, en pub i London… som serverar MAT???
  Har vid ett flertal tillfällen vandrat runt oxford st. samt området kring Paddington (och den roliga promenaden däremellan).
  På sin höjd fick man chillinötter om man ville ha nånting fastare än en en öl!
  Mat fick man på ”restaurants, and there’s an excellent one just across the road, Sir”.
  Kan bara rekomendera att folk håller sig undan från Aberdeen/Angus Steak House kedjan.
  Usch, fy och även ett ve!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*